Washok inrichten
Inspiratie huis

4 x inspiratie voor washok inrichten

‘Waar laat ik die wasmaschine en droger?’ ‘Als ik ze zo neerzet, ziet het er niet uit’ ‘Eigenlijk heb ik niet genoeg ruimte voor een wasmashine en droger’ ‘Het washok is zo saai’ Allemaal dingen waar je bij het inrichten van het zogenoemde ‘washok’ tegenaan loopt. Het is misschien wel de minst aantrekkelijke ruimte om in te richten, maar er zijn enorm veel leuke mogelijkheden om van je washok een waar wasparadijs te maken. Ik ben op zoek gegaan naar leuke ideeën op Pinterest en deel deze graag met jullie. Klaar om jouw washok in te richten?

Uitgebreid de was doen

Wanneer je veel ruimte hebt om je wasmachine en droger neer te zetten en hier zelfs een aparte ruimte voor hebt, is het extra leuk om wat werk te maken van het interieur van het washok. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een wand te behangen met een leuke print. De rest kun je dan in één kleur houden. Je kan er dan natuurlijk wel voor kiezen om de kleuren uit het behang terug te laten komen in de accessoires die je gebruikt om het washok aan te kleden. Op Pinterest zie je veel washokken waar een soort klein aanrecht is ingebouwd. Daarboven hangen dan bijvoorbeeld wandplanken of een kast(je). Deze kun je gebruiken om wasmiddel, strijkbout enzovoort op te bergen. Het ziet er leuk uit en is ook nog eens functioneel. Mooi meegenomen!

Was achter de deuren

Mocht je nu iets kleiner wonen en niet zoveel ruimte hebben om een washok te maken dan zijn er ook ander mogelijkheden voor een mooi washok. Op Pinterest kwam ik verschillende washokken verborgen achter deuren tegen. Ziet er mooi uit en is een ideale oplossing voor ruimtegebrek! Boven de wasmachine en droger zijn van hout verschillende vakken gemaakt waar wasmiddel en dergelijke opgeborgen kan worden.

Functionele en stylish verantwoorde tips

Wanneer je op Pinterest zoekt naar: laundry room vind je echt enorm leuke ideeën om je washok in te richten en te decoreren. Zo kwam ik bijvoorbeeld een tap tegen met daarin wasmiddel. Naast dat het heel handig is om wasmiddel te tappen, zien die verschillende kleuren wasmiddel er ook erg leuk uit! Een ander idee dat ik tegenkwam was het inegreren van een strijkplank in een lade. Oftwel: een uitklapbare strijkplank, hoe handig! En als laatste kwam ik de mogelijkheid om kleding op te hangen tegen. Je kunt heel gemakkelijk een stalen staaf monteren in je washok boven de machines. Hierdoor heb je de mogelijkheid om kleding die uit de wasmachine komt gelijk te drogen. Dit scheelt weer een paar strijkuren én ook dit ziet er toch echt wel heel leuk uit!

 

error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *