plantenhanger knopen
DIY

Easy DIY: plantenhanger knopen

De trend van afgelopen jaar. Dan hebben we het natuurlijk over de plantenhanger. Je kunt ze in alle soorten en maten kopen. Zwart met franjes, wit met verschillende knooptechnieken en ga zo maar door. Maar je kunt de plantenhanger ook gemakkelijk zelf maken. In dit artikel laat ik zien hoe je dit kunt doen. Ready? Knopen maar!

Wat heb je nodig?

  • Touw ( 4 stukken van ongeveer 2,5 meter)
  • Schaar

Stap 1

plantenhanger

Voor het knopen van de plantenhanger maakt het eigenlijk niet uit welk soort touw je gebruikt. Het kan namelijk ook goed met textieldraad of wol. Houd wel rekening met het gewicht wat de hanger moet dragen. Ik heb gekozen om heel simpel ‘stro touw’ te gebruiken. Knip 4 stukken touw van ongeveer 2,5 meter af.

Stap 2

plantenhanger knopen

Vouw deze 4 touwen dubbel en maak aan de bovenkant een lus. Verdeel daarna de touwen in groepjes van 2.

Stap 3

plantenhanger knopen

Nu is het tijd om te gaan knopen! Begin ongeveer 20 centimeter vanaf de lus met knopen. Maak een knoop in elk groepje van twee. Dit betekent dus dat je 4knopen op een rijtje krijgt. Let er op dat je deze knopen op dezelfde hoogte knoopt. Dit zorgt voor een rustig en net geheel. Om het jezelf wat makkelijker te maken kun je een stoel/kruk pakken en de lus van je plantenhanger om de poot van de stoel doen. Hierdoor kun je wat meer kracht zetten om te knopen en verschuift niet de hele tijd je plantenhanger. Ideaal!

Stap 4

plantenhanger knopen

Na deze 4 knopen gaan we verder met de volgende knopen. Pak van de eerste knoop het rechtse touw en knoop deze vast aan linkse touw van de tweede knoop. Ga zo verder totdat je bij de vierde knoop komt. Het is dan de bedoeling dat je het rechtse touw van de vierde knoop vastmaakt aan het linkse touw van de eerste knoop. Nu ontstaat de ronde vorm van je plantenhanger. Het is handig om een rond voorwerp te pakken en hier omheen te knopen. Als je slim bent, pak je natuurlijk alvast de bloempot die je wilt gebruiken voor de plantenhanger. Ga net zolang door met knopen als je zelf wilt.

plantenhanger knopen

Stap 5

plantenhanger knopen

Als je klaar bent met knopen, kun je de een grote knoop aan de onderkant maken. Deze knoop zorgt ervoor dat je een bloempotje in de hanger kunt plaatsen. Trek deze knoop goed aan want anders ligt je plantje en je potje binnen de kortste keren op de grond en dat wil je natuurlijk voorkomen.

Stap 6

plantenhanger knopen

De laatste stap is het afknippen van de stukken touw onder de knoop aan de onderkant. Als je dit juist wel mooi vindt kun je ze aan de plantenhanger laten zitten, maar ik zet de schaar erin!

Alle stappen gehad? Je plantenhanger knopen is helemaal ready! Nu nog een potje met een leuk plantje erin en je bent helemaal on trend!

plantenhanger knopen

Wat vind jij van de plantenhangertrend?

 

Meer weten over H&T? Bekijk deze pagina.

 

 

error

2 thoughts on “Easy DIY: plantenhanger knopen”

  1. Leuk 🙂
    Ik ben met eentje van (vinger-)gehaakt wol bezig, ik zal je een foto via FB laten zien. Die kan dan weer bij m’n plantenmuur 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *