huis opruimen
Inspiratie huis

Huis opruimen: 3 tips

‘Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd’ wie kent de uitspraak niet? Dit is alleen wel makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je een lange dag gewerkt of gestudeerd hebt, heb je meestal weinig zin om nog je hele huishouden op orde te brengen. Als gevolg stapelt de was zich steeds verder op, valt die stoel bijna om door de kleding die erop ligt en kun je echt niet meer van de vloer eten. Herken je jezelf hierin of ben je benieuwd naar tips voor een opgeruimd huis? Lees snel verder!

1. Beetje bij beetje

Wanneer je wat moeite hebt om je huis opgeruimd te houden, is het een idee om elke dag een klein beetje op te ruimen. Bepaal voor jezelf op welke dag je wat gaat opruimen en maak een ruwe tijdsindicatie. Dit zorgt ervoor dat je een goed overzicht hebt, wanneer je wat gaat opruimen en hoeveel tijd je dit gaat kosten. Als je dit goed planed, zul je zien dat je ook tijd over houdt om leuke dingen te doen. Of natuurlijk tijd om gewoon ’s avonds lekker op de bank een goede serie via Netflix te kijken. Benieuwd naar tips om meer rust te creëren in je slaapkamer? Neem dan hier eens een kijkje.

2. Drie op een rij

huis opruimen

Wanneer je echt hardcore op gaat ruimen, kun je ervoor kiezen om drie stapels te maken. Een stapel voor spullen die je wil houden, een stapel voor spullen waarover je twijfelt én een stapel met spullen die je sowieso weg wil doen. Spullen weg doen, betekent niet direct weggooien. Als je bijvoorbeeld je kledingkast op gaat ruimen, kun je de kleding die je niet meer draagt naar de kringloopwinkel brengen. Dan ben jij er vanaf en maak je andere mensen er blij mee! Hetzelfde geldt voor ander spullen die je niet meer nodig hebt of waar je op uitgekeken bent. Zijn ze nog van goede kwaliteit? Naar de kringloop ermee! Soms is het lastig om spullen weg te doen. Als je niet zeker weet of je deze spullen wil houden, leg je ze op de stapel van twijfel. Deze kun je, wanneer je klaar bent met opruimen, nog een keer doornemen om te kijken wat je nu echt nog nodig hebt of waar je geen afscheid van kunt nemen.

3. Organizen

huis opruimen

Allemaal losse spullen in een la of kast gaat niet bijdragen aan een opgeruimd huis en een opgeruimd hoofd. Als je bijvoorbeeld in de opbergruimte alles maar neerzet, wordt het binne no-time een enorme bende. Wat kun je hier aan doen? Schaf dozen, bakken, ladeverdelers en andere opbergers aan. Deze zorgen ervoor dat al je spullen netjes gesorteerd blijven en dat je gemakkelijk spullen terug kunt vinden. Bij Ikea kun je bijvoorbeeld heel goed verschillende opbergsystemen shoppen. Een poosje geleden heb ik de grote lade van mijn kledingkast opgeruimd en geordend. Dit heb ik gedaan door gebruik te maken van verschillende mandjes en opbergers. Zie hierboven het resultaat!

Hoe zorg jij voor een opgeruimd huis? Let me know in de comments!

 

Meer weten over H&T? Bekijk dan deze pagina.

 

error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *