Tuininspiratie
Inspiratie tuin

Tuininspiratie: mijn favoriete planten

Lavendel, witte rozen en gypskruid. Wat mij betreft mijn ultiem favoriete planten. Met name de combinatie van deze planten is echt, wauw! Wit en paars bij elkaar en het liefst gecombineerd met veel groen om het niet al te ‘wild’ te maken. In dit artikel laat ik jullie mijn 3 favoriete planten voor in de tuin zien aan de hand van verschillende Pinterest borden. Enjoy mijn tuininspiratie!

Pearple Lavender rain

 

Lavendel is altijd goed. Het is een gemakkelijke plant om te houden en onderhouden. Dus ook ideaal voor de mensen met iets minder groene vingers. Het is wel van belang dat je de lavendel af en toe snoeit om te voorkomen dat het een wilde bende wordt. Dat is dan ook eigenlijk het enige waar je op zou moeten letten. Wat ik persoonlijk een enorme pluspunt vindt aan de lavendel is de geur. Ik hou van planten/bloemen die lekker ruiken. Het is toch geweldig als je door je tuin loopt en de geur van lavendel ruikt? We gaan gewoon even door met hoe geweldig de lavendel is. Eigenlijk is lavendel een hele eenvoudige plant. Dunne steel, fijne blaadjes en een fijne, langwerpige bloem. I am in love!

Loving those white Roses

 

Ook witte rozen zijn altijd goed. Iets minder gemakkelijk om te houden en onderhouden, maar ze zijn wel zo mooi! Misschien heb ik wel een zwak voor de witte roos, omdat wit mijn lievelingskleur is. Wit kun je bijna overal mee combineren en kun je haast niet de fout mee ingaan. Ook voor deze plant/bloem geldt: ze ruiken zo lekker! Oke, ik heb een zwak voor lekker ruikende bloemen en planten. Wat wel een soort van nadeel is, zijn de doornen. Uitkijken dus! Zeker als je van plan bent om de rozen uit je tuin te plukken en naar binnen te halen. Wat overigens ook weer supergaaf staat op de salontafel! I love it.

Fijn Gypskruid

 

Gypskruid is letterlijk en figuurlijk fijn. Fijn in de zin van klein en simpel qua vorm, en fijn in de zin dat het gewoon een enorm gave plant is. Het is wederom een wit gekleurde plant, maar dat is niet heel gek aangezien ik net verteld heb dat wit mijn lievelingskleur is. Gypskruid groeit enorm snel en is ook uitermate geschikt om af te knippen en in boeketten te verwerken. Met Gypskruid in je tuin kun je dus sowieso aan de slag om een leuk veldboeket te maken. Ziet er mooi uit en je hebt er dubbel plezier van. Win-winsituatie dus!

Welke van deze drie planten is jouw favoriet? Laat het mij weten in de comments!

error

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *