wanddecoratie
Inspiratie huis

Wanddecoratie: 2 variaties

‘Die kale muur is zo enorm saai!’ Soms is het nodig om even die saaie muur op te vrolijken met een paar leuke wanddecoraties. Denk bijvoorbeeld aan foto’s, posters of lijstjes. In dit artikel deel ik 2 variaties voor leuke en creatieve wanddecoratie. Benieuwd hoe je die saaie wand op kunt vrolijken? Keep on reading!

Tegenwoordig is het enorm hip om gebruik te maken van leuke quotes in huis. Eigenlijk lijkt deze trend op de welbekende home of love letters in de vensterbank, maar dan toch niet iets anders. Afgelopen jaren zijn er steeds meer winkels die kaartjes of posters verkopen met inspirerende of leuke quotes.

Variatie 1: lijst ‘m in die quote!

Wanddecoratie

De eerste wanddecoratievariatie is het inlijsten van quotes. Je kunt bijvoorbeeld leuke kaartjes kopen van Zusss of posters bestellen bij Desenio. Deze kaartjes zijn natuurlijk hartstikke leuk om te versturen naar iemand maar zijn ideaal om in te lijsten en aan de wand te hangen. Het leukste is dat je verschillende kaartjes en quotes kunt combineren. Daarnaast kun je spelen met de kleuren van de lijsten en met de kleuren van de kaartjes zelf. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Variatie 2: DIY posters

Wanddecoratie

Nog leuker is het om je eigen posters te ontwerpen, printen en op te hangen aan de wand. Ga op zoek naar leuke quotes die jou inspireren en kijk de kunst van het ontwerpen een beetje af van bijvoorbeeld Desenio. Zo kun je gemakkelijk zelf in Word of Adobe Photoshop een eigen poster ontwerpen. Ik ging aan de slag met het zoeken van quotes en voila, zie hieronder het resultaat.

Tijdens het maken van deze posters bedacht ik een geniaal idee al zeg ik het zelf. Hoe gaaf zou het namelijk zijn om een poster te maken met krijtbordverf! Dan kun je zelf een quote erop schrijven en kun je gemakkelijk elke week een andere quote opschrijven zonder veel tijd te steken in het ontwerpen en printen hiervan. Dit moest ik natuurlijk voor jullie testen. Bekijk hierboven het resultaat van mijn wanddecoratie experiment met krijtbordverf.

Washi tape maakt het af

Wanddecoratie

Als laatste wil ik nog een leuke tip met jullie delen. Je kunt je zelfgemaakte poster met normaal plakband of tape vastplakken aan de wand, maar je kunt er ook voor kiezen om dit met washi tape te doen. Kies een vrolijke kleur/print en plak deze aan de voorkant over de hoekjes van de poster. Dit is een gemakkelijke manier om je poster aan de wand te bevestigen en fleurt je saaie wand ook nog eens op! Twee vliegen in één klap!

Welke quote is jouw favoriet?

error

1 thought on “Wanddecoratie: 2 variaties”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *